Važna obavijest!

Župan Međimurske županije, dana 8.4.2014. godine, donio je Odluku o zabrani spaljivanja smeća, korova, suhe trave i drugih poljoprivrednih i šumskih otpadaka i ostataka biljaka nakon žetve i berbe

Pun sadržaj Odluke možete pročitati klikom na link: ODLUKA

ZABRANJUJE SE SPALJIVANJE SMEĆA, KOROVA, SUHE TRAVE, DRUGIH POLJOPRIVREDNIH I ŠUMSKIH OTPADAKA I OSTATAKA BILJAKA NAKON ŽETVE I BERBE, TE LOŽENJE VATRE U ŠUMAMA I BLIZINI ŠUME                                               OD 22. TRAVNJA DO 1. LISTOPADA 2014. GODINE.

ODLUKA SE NE ODNOSI NA ORGANIZIRANO SPALJIVANJE I NA LOŽENJE USKRSNE VATRE KOJE MORA BITI ORGANIZIRANO, KAKO JE TO PROPISANO ČLANKOM 18. ODLUKE O POSEBNIM MJERAMA ZAŠTITE OD POŽARA NA PODRUČJU MEĐIMURSKE ŽUPANIJE (“SLUŽBENI GLASNIK MEĐIMURSKE ŽUPANIJE” BROJ 2/02).

Održana je 6. sjednica Općinskog vijeća!

fountain-pen-online21. ožujka 2014. godine održana je 6. sjednica Općinskog vijeća.

Izvod iz Zapisnika te Zapisnik sa 6. sjednice Općinskog vijeća Općine Belica možete preuzeti klikom na sljedeće linkove:

IZVOD IZ ZAPISNIKA SA 6. SJEDNICE Općinskog vijeća Općine Belica

ZAPISNIK SA 6. SJEDNICE Općinskog vijeća Općine Belica

Donijeti akti:

Godišnje izvješće o izvršenju Proračuna Općine Belica za 2013. godinu

Izvješće o izvršenju Programa gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture za 2013. godinu

Izvješće o izvršenju Programa održavanja objekata i uređaja komunalne infrastrukture za 2013. godinu

Zaključak o usvajanju Izvješća izvršenja Plana gospodarenja otpadom Općine Belica

Zaključak o usvajanju Izvješća o radu općinskog načelnika za razdoblje srpanj – prosinac 2013. godine

Odluka o prekoračenju po poslovnom računu

Općina Belica pomaže svojim poljoprivrednicima! Kupujte hranu proizvedenu u svom kraju!

Kako bi pomogla poljoprivrednicima i ostalim proizvođačima hrane sa svog područja da lakše prodaju svoje proizvode, Općina Belica uključila se u projekt FINOTEKA.com.

Na taj se način Općina Belica izravno uključila u promociju svojih proizvođača na Centralnom mjestu tržišta domaće hrane u RH.

finoteka_trazilica01Na internet stranici www.FINOTEKA.com svi proizvođači hrane s područja Općine Belica mogu POTPUNO BESPLATNO unijeti svoje proizvode u ponudu.

Pozivaju se proizvođači da to učine već sada, neovisno o tome što trenutno možda ne traje prodaja njihovih proizvoda. Želimo da već sada potencijalni kupci na jednom centralnom mjestu mogu vidjeti što sve proizvode naši proizvođači. Svi proizvođači koji se NE koriste internetom, u prostorijama Općine mogu preuzeti i popuniti obrazac te se tako i oni uključiti u projekt. Nastavi čitati

Udruga žena Općine Belica i ove godine obilježila je Dan narcisa!

22. ožujka 2014. godine – povodom Dana narcisa, Udruga žena Općine Belica uključila se u humanitarnu akciju.

Narcise su se mogle kupiti po simboličnim cijenama, a prihod od prodaje ide Klubu žena operiranih i liječenih na dojci “Nova Nada” Čakovec. Uz narcise prodavali su se i radovi navedenog Kluba. Prikupljeno je 1.695,00 kuna.

DSC00159Uz Udrugu žena Općine Belica u humanitarnoj akciji sudjelovala je i zamjenica Župana Međimurske županije Sandra Herman. Nastavi čitati

Objava biračima!

Predsjednik Republike Hrvatske donio je dana 18. ožujka 2014. godine Odluku o raspisivanju izbora za članove u Europski parlament iz Republike Hrvatske. Odluka je stupila na snagu danom objave, a objavljena je U „Narodnim novinama“ broj 36/14 od 21. ožujka 2014. godine.

Objava Ministarstva uprave Klasa: 013-01/14-01/27, Urbroj: 515-03-01-02/4-13-2 od 21. ožujka 2014. godine, kojom se obavještavaju birači o mogućnosti, vremenu i načinu pregleda, dopune i ispravka podataka upisanih u Registar birača dostupna je na sljedećem linku: Objava biračima .

Poziv udrugama s područja Općine Belica!

važnoPozivaju se udruge s područja Općine Belica, da dostave ispunjena Izvješća o izvršenju programa – projekta korisnika sredstava Proračuna Općine Belica za 2013. godinu.

Izvješće je potrebno predati najkasnije do 31. ožujka 2013. godine do 15:00 sati, bez obzira na način dostave.

 

Načini dostave:

Poštom na adresu: Općina Belica, Kralja Tomislava 91, 04319 Belica

Osobna dostava: Jedinstveni upravni odjel Općine Belica Belica, Kralja Tomislava 91

Ukoliko udruga na vrijeme ne preda Izvješće, obustavit će joj se financiranje iz Proračuna Općine Belica!

Izvješće možete preuzeti klikom na dolje navedeni link:

OBRAZAC – IZVJEŠĆE O IZVRŠENJU PROGRAMA – PROJEKTA KORISNIKA SREDSTAVA PRORAČUNA OPĆINE BELICA ZA 2013. GODINU

Tehnički pregled traktora i traktorskih prikolica

123123123

Centar za vozila Hrvatske – Stanice za tehnički pregled vozila obavljat će i ove godine tehnički pregled traktora i traktorskih prikolica na terenu – u Belici.

.

.

Tehnički pregled vršit će se kod Društvenog doma u Belici u sljedećim terminima:

*  četvrtak, 8. svibnja 2014. godine

*  petak, 9. svibnja 2014. godine

*  ponedjeljak, 12. svibnja 2014. godine

*  utorak, 13. svibnja 2014. godine

NOVOSTI KOD ODVOZA GLOMAZNOG OTPADA!

eko-flor-logoObzirom da je dana 23. srpnja 2013. godine stupio na snagu Zakon o održivom gospodarenju otpadom (NN 94/13), obavještavamo Vas da je zabranjeno sakupljanje glomaznog otpada putem javnih površina na način kako ste do sada navikli.

.

.Budući da su pogreškom Eko Flora Plus d.o.o. dijelu korisnika dostavljeni kalendari odvoza glomaznog otpada, molimo Vas da zanemarite kalendar odvoza glomaznog otpada ukoliko ste isti zaprimili, te da ne iznosite glomazni otpad na javne površine na datume koji su navedeni u kalendaru.

Glomazni otpad će se od 3. mjeseca 2014. pa na dalje odvoziti na poziv mještana i na način kako je predvidio novi Zakon o održivom gospodarenju otpadom.

O detaljima novog načina odvoza glomaznog otpada biti ćete pravovremeno obaviješteni od strane koncesionara Eko Flora Plus.

Za sve nejasnoće možete se obratiti na broj  komunalnog redara Općine Belica, Tomice Ciceli: 091/48-45-401.

Epidemiološki značaj infekcija koje se prenose komarcima – prezentacija!

komarac

 

Klikom na link: Epidemiološki značaj infekcija koje prenose komarci dostupna je prezentacija.

 

Obrazloženje:

Cilj suzbijanja komaraca i njihovih razvojnih oblika jest primarno sprečavanje pojave zaraznih bolesti pučanstva ali i smanjenja uzrokovanja kožnih problema,urtika, eritema alergijskih promjena nastalih ubodima komaraca te uzrokovanja smetnji pri normalnom odvijanju svakodnevnih aktivnosti domicilnog pučanstva i turista. U 2013. godini u našoj županiji se pojavio prvi slučaj bolesti groznice zapadnog Nila kod ljudi te je od izuzetne važnosti provoditi cjeloviti program suzbijanja komaraca kako bi se spriječila pojava i širenje te zarazne bolesti. No u Hrvatskoj su se u 2010. godini pojavili i prvi slučajevi autohtone Dengue bolesti ( uzročnik Denga virus ) a čiji je prijenosnik komarac Aedes albopictus koji je već evidentiran u najmanje 7 županija u RH. Osim tih bolesti u skorijoj budućnosti na području RH može se očekivati prisustvo i drugih invazivnih komaraca ( npr. Aedes japonicus, Aedes koreicus i dr.) koji prenose razne zarazne bolesti. Iz navedenih razloga izuzetno je važno provoditi sustavne preventivne metode dezinsekcije  na području cijelog teritorija Međimurske županije.

Višnja Smilović, dr.med.

Djelatnost za epidemiologiju

Obavijest EKO-FLORa!

eko-flor-logoTemeljem brojnih poziva koji su ovih dana upućeni na brojeve telefona u računovodstvo EKO FLOR-a, dolazi do čestih situacija u kojima zbog opterećenosti linija korisnici nisu u mogućnosti dobiti uvid u stanje računa odnosno eventualnog dugovanja.

.

Zbog naprijed navedenog, upućujemo mještane da svoje upite EKO FLOR-u dostave putem e-maila: tomislav.relja@eko-flor.hr odnosno na brojeve telefona: 049/587-826 i 049/587-814.

Stipendisti Općine Belica (2014. godina)

Ove godine Općina Belica raspisala je 7 novih stipendija;

2 stipendije na temelju socijalno - imovinskog statusa, a 5 stipendija po kriteriju uspjeha.

.

Ukupno je zaprimljeno 28 zahtjeva za stipendiranjem.

.

Studenti koji su dobili stipendije:

1. Ines Polgar

2. Jelena Krznar

3. Jelena Sečan

4. Mateja Toplek

5. Silvija Haček

6. Matija Kolarić

7. Dario Ružić

.

20 sudenata je dodijeljena jednokratna pomoć.

Studentima učesnicima natječaja za dodjelu studentskih stipendija koji nisu ostvarili pravo na stipendiju dodjeljuje se jednokratna pomoć u visini od 30% iznosa godišnje stipendije predviđene za njihovo mjesto studiranja.

.

OLYMPUS DIGITAL CAMERANa fotografiji s lijeva na desno:

Ines Polgar, Jelena Krznar, Općinski načelnik Zvonimir Taradi, Jelena Sečan, Mateja Toplek.

.

OGLAS o otvaranju javne rasprave o prijedlogu I. Izmjene i dopune Detaljnog plana uređenja zapadnog dijela Ulice N.Š.Zrinski u Belici (Sl.glasnik Međimurske županije br. 4/00)

Oglas je dostupan klikom na link:

OGLAS o otvaranju javne rasprave o prijedlogu  I. Izmjene i dopune Detaljnog plana uređenja zapadnog dijela Ulice N.Š.Zrinski u Belici

pdf verzija: OGLAS o otvaranju javne rasprave o prijedlogu I. Izmjene i dopune Detaljnog plana uređenja zapadnog dijela Ulice N.Š.Zrinski u Belici

NOĆ MUZEJA 2014.

Uoči NOĆI MUZEJA 2014., Općina Belica kao domaćin u Muzeju Međimurja Čakovec predstavlja Vam nekadašnje običaje i događaje u Općini Belica.

Povodom toga za svoje mještane organizira besplatan prijevoz autobusom – u petak, 31.1.2014. godine. Autobus kreće iz Gardinovca u 16,45 sati, a u Belicu dolazi u 17.00 sati, te staje na svim postajama u Gardinovcu i Belici.

Pozivamo također sve čitatelje - da dođu u Muzej Međimurja Čakovec i dožive običaje Općine Belica.

ETIKETA ZA VREĆICU KRUMPIRA

.

Komunalni doprinos

Link: ODLUKA O KOMUNALNOM DOPRINOSU     - Objavljena je u Službenom glasniku Međimurske županije br. 5/10.

Link: IZMJENE I DOPUNE ODLUKE O KOMUNALNOM DOPRINOSU

Plaćanje komunalnog doprinosa:

NOVOGRADNJA:                                                                                                                 Stambeni prostor: 20,00 kn/m³
Prostor za gospodarsku namjenu: (poslovnu, poljoprivrednu namjenu, pomoćne prostorije; garaže…): 7,50 kn/m³

LEGALIZACIJA:                                                                                                                  Stambeni prostor: 8,00kn/m³

Prostor za gospodarsku namjenu: (poslovnu, poljoprivrednu namjenu, pomoćne prostorije; garaže…): 3,00 kn/m³

Obavijest mještanima Općine Belica

Obavještavamo mještane Općine Belica da je u tijeku sanacija Spomenika krumpiru podignutog 2007. godine, zbog oštećenja nastalih uslijed vremenskih prilika.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAU Belici je 26. kolovoza 2007. godine podignut prvi u svijetu Spomenik krumpiru.

Više o Spomeniku krumpiru:

http://www.belica.hr/wp/category/kalamper/

http://www.belica.hr/wp/category/mediji-o-nama/

UPOZORENJE GRAĐANIMA O PONAŠANJU NA GROBLJU!

OBZIROM DA SVAKE GODINE NAILAZIMO NA KONTINUIRANO POJAVE KRAĐE ODNOSNO OTUĐENJA IMOVINE POJEDINACA UPOZORAVAMO GRAĐANE :

1.   MOLIMO VAS DA, AKO STE DOŠLI  AUTOMOBILOM  OBRATITE PAŽNJU KAKO STE PARKIRALI !

2.   NEMOJTE NA SJEDALIMA OSTAVLJATI VRIJEDNIJE  PREDMETE .

3.   DOBRO PROVJERITE DALI STE ZAKLJUČALI VOZILO.

4.  PO ISTOME UPOZORITE I DRUGE JER TIME ČUVATE I NJIHOVU IMOVINU.

5. AKO STE DONIJELI PAKET LAMPAŠA KOD ODLAGANJA ODVOJITE PAPIR OD PLASTIKE.

6. LIJEPIM PONAŠANJEM UNUTAR GROBLJA SAMO ODAJEMO VEĆE  POŠTOVANJE POKOJNIMA.

S poštovanjem !

                                                Općinski načelnik:

Zvonimir Taradi

POZIVNICA!

Dana 04. studenog 2013.g. s početkom u 18 sati, u prostorijama Općine Belica održati će se tribina pod nazivom „Društveni kapital zajednice“. Tribina se organizira u sklopu projekta „Otvorene mogućnosti!?“, financiranog od strane Regionalne zaklade za lokalni razvoj ZAMAH, čiji je nositelj Udruga slijepih Međimurske županije, a partner na projektu je Udruga gluhih i nagluhih Međimurske županije. Ciljevi projekta „Otvorene mogućnosti!?“ su  doprinijeti razvoju aktivnog građanstva i boljoj uključenosti i afirmaciji odraslih slijepih i gluhih osoba u društvenom i kulturnom životu, kao i lokalnu zajednicu upoznati s metodologijom uključivanja građana i potencijalima same zajednice. Nastavi čitati

Održat će se 4. sjednica Općinskog vijeća!

U ponedjeljak, 28.10.2013. godine, s početkom u 20,00 sati održat će se 4. sjednica Općinskog vijeća Općine Belica.

DNEVNI RED:

 1. Prijedlog Izmjena i dopuna Proračuna Općine Belica za 2013. godinu
 2. Prijedlog Odluke o nerazvrstanim cestama
 3. Prijedlog Odluke o obračunu i naplati naknade za razvoj sustava vodoopskrbe i javne odvodnje na području Općine Belica
 4. Prijedlog Odluke o visini naknade dobrovoljnim vatrogascima kad sudjeluju u vatrogasnim intervencijama
 5. Prijedlog Zaključka o ocjeni usklađenosti Plana zaštite od požara s novonastalim uvjetima  požara
 6. Prijedlog Provedbenog plana unapređenja zaštite od požara
 7. Prijedlog Izvješća o provedenim aktivnostima DVD-a Belica u predžetvenoj i žetvenoj sezoni 2013. godine
 8. Prijedlog Izvješća o provedenim aktivnostima DVD-a Gardinovec u predžetvenoj i žetvenoj sezoni 2013. godine
 9. Prijedlog Zaključka o davanju suglasnosti na Izmjene i dopune Statuta Dječjeg vrtića Belica
 10. Prijedlog Zaključka o davanju suglasnosti na Izmjene i dopune Pravilnika o unutarnjem ustrojstvu i načinu rada Dječjeg vrtića Belica
 11. Ostala pitanja i prijedlozi

 

Važno upozorenje poljoprivrednicima!

Općina Belica i Općina Pribislavec upozoravaju poljoprivrednike;

da su zakonski dužni očistiti od zemlje, blata i korova traktore i druge radne strojeve        na njivi, odnosno prije izlaska na poljske putove i asfaltne kolnike.

U protivnom – postupit će se u skladu sa Zakonom i odlukama o komunalnom redu općina, te će se novčano kažnjavati!

Međunarodni dan inteligencije

Hrvatska Mensa po četvrti puta sudjeluje u međunarodnom Danu inteligencije, u kome svake godine sudjeluje dvadesetak zemalja diljem svijeta. Jedan od šest hrvatskih gradova koje su odabrali za ovogodišnji Dan inteligencije je i Čakovec u kome će se testiranje inteligencije održati 28. rujna 2013. godine.

Više informacija možete vidjeti klikom na link: Plakat

 

Akcija sakupljanja rabljene odjeće, obuće i čistih plastičnih vrećica!

Dana 14. rujna 2013. godine u vremenu od 08,00 do 13,00 sati u Belici kod veterinarskog punkta (pokraj robne kuće) u suradnji sa Socijalnom zadrugom Humana Nova provodi se akcija sakupljanja tekstila, odjeće i obuće te čistih plastičnih vrećica. U slučaju da u svojem kućanstvu imate tekstil, odjeću, obuću i čiste plastične vrećice koje vam nisu potrebne možete ih u navedeno vrijeme dovesti do veterinarskog punkta u Belici. Nastavi čitati

Javno nadmetanje!

Na temelju članka 391. stavak 1. Zakona o vlasništvu i drugim stvarnim pravima i Odluke o prodaji parcele br.19 unutar područja obuhvata DPU Travnik – zapad (Klasa: 940-02/13-01/1, Ur.broj: 2109-3-02-13-01) koju je donijelo Općinsko vijeće Općine Belica, 29. srpnja 2013. godine, Općinski načelnik Općine Belica, raspisuje

 JAVNO NADMETANJE

za prodaju nekretnine u vlasništvu Općine Belica

 

 1. PREDMET PRODAJE JE:

Zemljište upisano u z.k.ul.br. 3996 k.o. Belica:

čestica br. 114/B/1/1/1/1/1/2/2, identična k.č.br. 5116/35, površine 1099 m²

Gore navedena čestica nalazi se unutar granica građevinskog područja naselja

Belica, te se smatra građevinskim zemljištem. Nastavi čitati

Održan je 13. Festival krumpira!

U subotu, 31. kolovoza 2013. godine, ispred Društvenog doma u Belici održan je sad već tradicionalni 13. Festival krumpira. Festival je otvorio Općinski načelnik Općine Belica Zvonimir Taradi, a prisutne su pozdravili i međimurski župan Matija Posavec, te predsjednik Udruge međimurskih proizvođača merkantilnog krumpira – Dragutin Taradi. Program je vodila Ksenija Kramar. Nastavi čitati

Na temelju članka 82. Zakona o prostornom uređenju i gradnji (NN br. 76/07, 38/09, 55/11, 90/11 i 50/12) Jedinstveni upravni odjel Općine Belica kao nositelj izrade plana obavještava javnost da je odlukom Vijeća od 29.07.2013. pokrenut postupak izrade:

 1. I. Izmjene i dopune Detaljnog plana uređenja zapadnog dijela ulice N.Š.Zrinski u Belici (Sl.gl.Međ.žup.br. 4/00)

Informacije o tijeku izrade izmjene i dopune Detaljnog plana uređenja mogu se dobiti u Jedinstvenom upravnom odjelu Općine Belica, K. Tomislava 91, 40 319 Belica, ili upitom na 040/846-067.

Jedinstveni upravni odjel Općine Belica

7. biciklijada Župe Belica na hodošašće u Mariju Bistricu

Svake prve subote u kolovozu Župa Belica hodočasti na Mariju Bistricu.Tako su i ovog puta hodočastili vjernici organiziranim prijevozom autobusima a već sedmi puta priključuli su se hodočašću i vjernici iz župe Belica biciklima.

Iako u manjem broju u odnosu na proteklu godinu najuporniji nisu odustali ni ovaj put. Put do Marije Bistrice prošao je bez problema jer se bicikliralo u ranim jutarnjim satima. Povratak je bio teži jer su temperature popodne bile jako visoke ali sve se izdržalo jer nismo bili sami u srcu. Nastavi čitati

Suzbijanje ambrozije!

Obavještavaju se vlasnici i posjednici zemljišta da su o obvezi provoditi mjere i aktivnosti usmjerene na uništavanje ambrozije. Svi vlasnici i posjednici zemljišta obavezni su se pridržavati Naredbe o poduzimanju mjera obveznog uklanjanja ambrozije (Ambrosia artemisiifolia L.) koju je donijelo Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva („Narodne novine“ br. 72/07) te članaka 9. i 10. Odluke o agrotehničkim mjerama u svrhu zaštite poljoprivrednog zemljišta i o mjerama za uređivanje i održavanje poljoprivrednih rudina  na području Općine Belica („Službeni glasnik Međimurske županije“ br. 20/09 i 7/11). Nastavi čitati

Održana je 3. sjednica Općinskog vijeća

IZVOD IZ ZAPISNIKA

Odluka o visini naknada Općinskom načelniku i zamjeniku Općinskog načelnika Općine Belica

Odluka o naknadama troškova vijećnicima Općinskog vijeća i članovima njihovih radnih tijela

Zaključak o prijedlogu kandidata za imenovanje suca porotnika Županijskog suda u Varaždinu

ODLUKA O USVAJANJU POLUGODIŠNJEG IZVJEŠTAJA O IZVRŠENJU PRORAČUNA

Odluka o prodaji parcele br.19 unutar područja obuhvata DPU Travnik-zapad

O D L U K A o imenovanju STOŽERA ZAŠTITE I SPAŠAVANJA OPĆINE BELICA

O D L U K A O IZRADI I. IZMJENA I DOPUNA DETALJNOG PLANA UREĐENJA ZAPADNOG DIJELA ULICE N. Š. ZRINSKI U BELICI

2. IZMJENE I DOPUNE ODLUKE O PRIKLJUČENJU NA KOMUNALNE VODNE GRAĐEVINE

Obavijest mještanima!

Što je Europska kartica zdravstvenog osiguranja (EKZO)?

Besplatna kartica koja Vam u državama članicama EU omogućava korištenje zdravstvenih usluga koje su s medicinskog gledišta nužne, uzimajući u obzir prirodu usluga i dužinu očekivanog boravka, a kod ugovornih pružatelja zdravstvenih usluga.

Imam EKZO, da li mi treba i putno osiguranje?

EKZO nije alternativa putnom osiguranju. Ona ne pokriva troškove privatne zdravstvene zaštite ili troškove poput spašavanja pacijenta prilikom nezgode na skijalištu, zračni prijevoz natrag u domovinu ili ukradeno ili izgubljeno vlasništvo. Stoga je preporučljivo uz EKZO imati i odgovarajuće putno osiguranje.

Gdje mogu koristiti EKZO?

Europska kartica zdravstvenog osiguranja koristi se na području Europske unije.

Izvor: http://www.hzzo-net.hr/01_11.php

Na ovom linku http://www.cezih.hr/EhicRequest/request.html možete zatražiti svoju karticu online!

Održat će se 3. sjednica Općinskog vijeća

U ponedjeljak, 29.07.2013. godine, s početkom u 19,00 sati u prostoriji Vijećnice Općine Belica održat će se 3. sjednica Općinskog vijeća.

poziv

ODLUKA O POLUGODIŠNJEM IZVRŠENJU PRORAČUNA

Odluka o izradi I. Izmjena i dopuna Detaljnog plana uređenja zapadnog dijela ulice N.Š.Zrinski u Belici

Odluka o naknadama troškova vijećnicima Općinskog vijeća i članovima njihovih radnih tijela

Odluka o visini naknada Općinskom načelniku i zamjeniku Općinskog načelnika Općine Belica

2. Izmjene i dopune Odluke o priključenju na komunalne vodne građevine

prijedlog – suci porotnici

Zaključak o prijedlogu kandidata za imenovanje sudaca porotnika Županijskog suda u Varaždinu

Odluka o prodaji parcele br.19 unutar područja obuhvata DPU Travnik-zapad

Sklopljen je Ugovor o javnoj nabavi za radove na rekonstrukciji ŽC 2018 s uređenjem pješačko biciklističkih staza u Gardinovcu

09. srpnja 2013. godine, Općina Belica i HOGRA hortikultura – graditeljstvo, Mihovljan sklopili su Ugovor o javnoj nabavi za radove na rekonstrukciji ŽC 2018 s uređenjem pješačko – biciklističkih staza u Gardinovcu. Dužina staze iznosi cca 400 metara.

.

Cijena ugovorenih radova, shodno cijenama iz ponude izvoditelja iznosi: Nastavi čitati

Obilježen je Dan Općine Belica!

U subotu, 29. lipnja 2013. godine na prigodan način obilježen je Dan Općine Belica.

Svečanu sjednicu Općinskog vijeća uz Općinskog načelnika Taradi Zvonimira vodila je novoizabrana predsjednica Općinskog vijeća Mateja Horvatić.

Svečanoj sjednici su prisustvovali i Prva potpredsjednica Vlade Republike Hrvatske i ministrica vanjskih i europskih poslova dr. sc. Vesna Pusić, Župan Međimurske županije Matija Posavec te njegovi zamjenici Sandra Herman i Zoran Vidović, pomoćnik ministrice Vanjskih i EU poslova Hrvoje Marušić te savjetnica u kabinetu ministrice vanjskih i EU poslova Vedrana Gujić.

 Dodijeljena su i javna priznanja Općine Belica:

POJEDINAČNO

 1. Škvorc Stjepanu iz Belice, na temelju njegovog dugogodišnjeg rada u KUD-u Belica kojim se promovira Općina Belica kako u Međimurju tako i u cijeloj Hrvatskoj, dodjeljuje se Zahvalnica.
 1. Sečan Jeleni iz Gardinovca, maturantici Ekonomske i trgovačke škole Čakovec, na temelju osvojenog prvog mjesta na natjecanju iz poduzetništva pod nazivom Mladi poduzetnik – školska godina 2012./2013., dodjeljuje se Pohvalnica.
 1. Toplek Mateji iz Gardinovca, maturantici Ekonomske i trgovačke škole Čakovec, na temelju osvojenog prvog mjesta na natjecanju iz poduzetništva pod nazivom Mladi poduzetnik – školska godina 2012./2013., dodjeljuje se Pohvalnica.
 1. Novak Silviji iz Gardinovca, učenici Gospodarske škole Čakovec, na temelju osvojenog 2. mjesta na Međunarodnom natjecanju učenika srednjih škola u aranžiranju cvijeća, održanom u sklopu izložbe cvijeća Floraart 2013., dodjeljuje se Pohvalnica.

UDRUGE

1. Kulturno – umjetničkom društvu Belica, povodom 30. godina aktivnog djelovanja i promicanja kulturne baštine, dodjeljuje se Plaketa Općine BelicaGrb Općine Belica.

2. Limenoj glazbi Belica, za promicanje kulture i umjetnosti te aktivnog djelovanja i osvojenih nagrada,  dodjeljuje se Pohvalnica.

3. DVD – u Gardinovec, na temelju postignutih rezultata; osvojeno 1. (ženska mladež) i 2. mjesto (muška mladež) na županijskom natjecanju, a na državnom natjecanju vatrogasne mladeži u Zadru; ženska mladež postala je viceprvakinja države, dok je muška mladež osvojila je 8. mjesto – dodjeljuje se Pohvalnica.

4. Udruzi međimurskih proizvođača Holstein goveda, za promicanje gospodarstva, na temelju sudjelovanja na Mesapu, državnim te međunarodnim sajmovima dodjeljuje se Zahvalnica.

 

 

 

Na temelju članka 82. Zakona o prostornom uređenju i gradnji (NN br. 76/07, 38/09, 55/11, 90/11 i 50/12) Jedinstveni upravni odjel Općine Belica kao nositelj izrade Plana obavještava javnost da je Odlukom Općinskog vijeća Općine Belica od 20.03.2013. pokrenut postupak izrade:

 1. I. Izmjene i dopune Detaljnog plana uređenja Gospodarske zone u jugozapadnom dijelu Belice (Sl.gl.Međ.žup.br. 8/07)

Informacije o tijeku izrade Izmjene i dopune Detaljnog plana uređenja mogu se dobiti u Jedinstvenom upravnom odjelu Općine Belica, K. Tomislava 91, 40 319 Belica, ili upitom na 040/846-067.

                                         Jedinstveni upravni odjel Općine Belica

Javni poziv za predlaganje kandidata za dodjelu javnih priznanja

BLIŽI SE DAN OPĆINE BELICA!

Povjerenstvo za javna priznanja Općine Belica objavljuje javni poziv za predlaganje kandidata za dodjelu javnih priznanja Općine Belica. Javna priznanja dodjeljuju se u skladu sa Statutom Općine Belica (objavljen 22. ožujka 2013. godine u Službenom glasniku Međimurske županije broj 4 – 2013.).

 

Prijedlog se podnosi u pisanom obliku i obavezno sadrži: Nastavi čitati

Humanitarna akcija “Katruža”

U subotu 18.05.2013. godine, u vremenu od 08,00 – 10,00 sati Udruga žena Općine Belica već tradicionalno organizirala je akciju “Katruža”.

Prodajom katruža prikupilo se 2.100,00 kuna koje je Udruga žena Općine Belica uplatila na žiro račun zaklade „Katruža”. Nastavi čitati

Legalizacija!

Pozivamo vlasnike / investitore nezakonito izgrađenih zgrada da podnesu Zahtjev za legalizaciju (izdavanje Rješenja o izvedenom stanju). Zahtjev se podnosi Upravnom odjelu za prostorno uređenje i gradnju Međimurske Županije, Ruđera Boškovića 2, 40000 Čakovec.

Više o legalizaciji možete pročitati OVDJE!

Ispravak dokumentacije objavljenog poziva na nadmetanje: Rekonstrukcija ŽC 2018 s uređenjem pješačko biciklitičkih staza u Belici

Ispravak dokumentacije u objavljenom pozivu na nadmetanje: Rekonstrukcija ŽC 2018 s uređenjem pješačko biciklitičkih staza u Belici dostupan je na sljedećem linku:

https://eojn.nn.hr/SPIN/APPLICATION/IPN/DocumentManagement/DokumentPodaciFrm.aspx?id=336278

a prilažemo ga i ovdje:

Ispravak dokumentacije

U Narodnim novinama objavljen je poziv na nadmetanje: Rekonstrukcija ŽC 2018 s uređenjem pješačko biciklitičkih staza u Belici

 Naručitelj Općina Belica
Oznaka/broj 2013/S 002-0042683
Naziv Rekonstrukcija ŽC 2018 s uređenjem pješačko biciklitičkih staza u Belici
Vrsta dokumenta* Poziv na nadmetanje
Vrsta ugovora Izvođenje radova
CPV 45233120-6 Radovi na izgradnji ceste
Vrsta postupka Otvoreni postupak
Proc.vrijed. 400.000,00
Rok za dostavu ponuda/zahtjeva za sudjelovanje 5.6.2013 13:00
Datum objave 10.5.2013
Datum slanja 9.5.2013
Zakon ZOJN RH NN 90/11 i povezani propisi
Elektronička dostava ponuda Ne

Izvor: https://eojn.nn.hr/SPIN/APPLICATION/IPN/DocumentManagement/DokumentPodaciFrm.aspx?id=334654

Poziv na nadmetanje

troškovnik pdf

DOKUMENTACIJA -BELICA ŽC 2018

Lokalni izbori 2013.: objava pravovaljanih kandidatura

Objava pravovaljanih kandidatura za izbor Općinskog načelnika Općine Belica i pravovaljane kandidacijske liste za izbor članica/članova Općinskog vijeća Općine Belica!

.

Objava pravovaljanih kandidacijskih lista za izbor članica/članova Općinskog vijeća Općine Belica:

Zbirna lista – općinsko vijeće

Lista opć.vijeće HDZ-HSP

Lista opć.vijeće HL-SR

Lista opć.vijeće HNS-LD

Lista opć.vijeće HSS

Lista opć.vijeće SDP

Objava pravovaljanih kandidatura za izbor Općinskog načelnika Općine Belica:

Zbirna lista – načelnici

Kandidatura Ružić

Kandidatura Taradi

Velika eko akcija u suradnji s 24sata!

13. travnja 2013. godine, u suradnji s portalom 24sata Beličanci i Gardinovčani krenuli su u Veliku eko akciju čišćenjem kanala potoka Trnave u Gardinovcu. Kanal je bio zagađen različitim vrstama otpada; od automobilskih guma, elektronskog otpada, kućanskih aparata, najlon vrećica i igračaka do građevinskog materijala.

Izvor slike: Marina Drčelić, 24sata

Općinski načelnik Zvonimir Taradi, referent – komunalni redar Tomica Ciceli i volonteri naselja Belica dočekali su ispred zgrade Općine Belica volontere portala 24sata i uputili se prema naselju Gardinovec, gdje su im se pridružili uvijek spremni Gardinovčani koji su do ciljane lokacije stigli biciklima i na taj način pokazali svoju ekološku osviještenost. Nastavi čitati

 

Centar za vozila Hrvatske – Stanice za tehnički pregled vozila obavljat će i ove godine tehnički pregled traktora i traktorskih prikolica na terenu.

 

U Općini Belica tehnički pregled obavljat će se:

- 30. travnja 2013. godine

- 2. svibnja 2013. godine

- 03. svibnja 2013. godine

- 06. svibnja 2013. godine

ispred Društvenog doma Belica.