Akcija sakupljanja rabljene odjeće, obuće i čistih plastičnih vrećica!

Dana 14. rujna 2013. godine u vremenu od 08,00 do 13,00 sati u Belici kod veterinarskog punkta (pokraj robne kuće) u suradnji sa Socijalnom zadrugom Humana Nova provodi se akcija sakupljanja tekstila, odjeće i obuće te čistih plastičnih vrećica. U slučaju da u svojem kućanstvu imate tekstil, odjeću, obuću i čiste plastične vrećice koje vam nisu potrebne možete ih u navedeno vrijeme dovesti do veterinarskog punkta u Belici.

Socijalna zadruga Humana Nova je društveno poduzeće koje potiče zapošljavanje osoba s invaliditetom i drugih društveno isključenih osoba kroz proizvodnju i prodaju kvalitetnih i inovativnih tekstilnih proizvoda od ekoloških i recikliranih materijala za domaće i inozemna tržišta. Svojim djelovanjem aktivno i izravno doprinosi izgradnji društva tolerancije i suradnje te pomaže socijalno isključenim osobama i njihovim obiteljima unaprijediti njihovo samopouzdanje i kvalitetu života. Također aktivno doprinosi održivom razvoju lokalne zajednice, smanjenju siromaštva i očuvanju prirode.

Recikliranje tekstila ima veliki pozitivan utjecaj na ozonski omotač i atmosferu. Ponovnim korištenjem 1 kg pamučne tkanine smanjujemo ispuštanje 3,6 kg CO2 u atmosferu koji nastaje raspadanjem pamuka na odlagalištima. Socijalna zadruga Humana Nova do sad je sakupila i sortirala, te ponovno koristila ili reciklirala više od 150 tona tekstila, u najvećem dijelu pamuk. Govorimo o brojci od 540 tona CO2 koji nije ispušten u atmosferu!!! Recikliranje ima utjecaja!

U akciji provedenoj 20. srpnja ove godine sakupljeno je ukupno 850 kg tekstila, odjeće i obuće.

Pridružite se akciji i doprinesite zaštiti ozonskog sloja!

Za detaljnije informacije možete nazvati komunalnog redara Općine Belica na broj

091 48 45 401.

REFERENT – KOMUNALNI REDAR:

Tomica Ciceli

Promjena veličine fonta
Kontrast