JAVNI POZIV MJEŠTANIMA OPĆINE BELICA

Poštovani mještani Općine Belica,

u skladu s odredbama Zakona o održivoj uporabi pesticida (NN 14/2014) i Pravilnika o uspostavi akcijskog okvira za postizanje održive uporabe pesticida (NN 142/2012),

kako bi se osigurala održiva uporaba pesticida smanjenjem rizika i učinaka uporabe na zdravlje ljudi i okoliš, te poticanje postupaka integrirane zaštite bilja, svi koji prilikom obavljanja rada na bilo koji način dolaze u doticaj sa pesticidima, ili pak vode brigu o njihovoj sigurnoj uporabi, obavezni su završiti

izobrazbu o sigurnom rukovanju pesticidima i pravilnoj primjeni pesticida.

Ova izobrazba namijenjena je svima koji koriste pesticide za zaštitu bilja u poljoprivrednoj proizvodnji, kod održavanja okućnica, te svih javnih površina, ili se bave njihovom proizvodnjom, skladištenjem i prodajom.

Vezano uz ovaj projekt – pozivamo Vas na savjetovanje sa zainteresiranom javnošću, gdje ćete dobiti sve odgovore na sva Vaša pitanja. Također, navest će se kriteriji, rokovi te sva potrebna dokumentacija za prijavu na ovu izobrazbu.

Savjetovanje sa zainteresiranom javnošću održat će se 12. prosinca 2014. godine s početkom u 18,00 sati u Društvenom domu Belica.

Molimo sve zainteresirane mještane da se odazovu ovom pozivu, jer će svojim prisustvom kroz pitanja i savjete iz vlastitog iskustva ovo savjetovanje učiniti još kvalitetnijim i poučnijim.

Općinski načelnik:

Zvonimir Taradi

Belica, 5. prosinca 2014. godine

Promjena veličine fonta
Kontrast