Move week 2015.“Pokreni se za bolje zdravlje“ Udruga građana Gardruža Gardinovec

#nowwemove, #moveweek, #flashmove, #beactive

 20150919_141350

Udruga građana Gardruža Gardinovec već se četvrtu godinu uključila u obilježavanje Europskog tjedna kretanja 19.09.2015 aktivnošću: Pokreni se za bolje zdravlje”.

Tjedan promicanja tjelesne aktivnosti, otprije poznatiji kao MOVE Week, je najveći paneuropski društveni događaj tjelesne aktivnosti i sporta koji se održava od 07. do 30. rujna 2015. godine te se očekuje najmanje milijun sudionika u 35 zemalja. MOVE Week je najveći projekt promocije zdravog stila života.

U Hrvatskoj najveći broj aktivnosti će se održati od 21.-27. rujna. Ponosni smo da je i naša Udruga građana „Gardruža“ jedan od partnera koji je promovirao tjelesnu aktivnost kao važan faktor u podizanju kvalitete života.

Cilj kampanje je postići 100 milijuna više europljana aktivnih u sportu i tjelesnoj aktivnosti do 2020. godine“.

Moto Tjedna promicanja tjelesne aktivnosti (MOVE Week) je Ujedinjeni u kretanju, a simbolizira pripadnost i zajedništvo.

Udruga građana „Gardruža“ u Parku kod Društvenog doma Gardinovec provela je niz sportsko rekreativnih aktivnosti. Prije rekreacijske šetnje izvedena je plesna koreografija flash mob-a, „Oda radosti“ koju su izveli učenici Područne škole Gardinovec i žene Udruga građana Gardruža. Šetnja se odvijala lokalnom pješačko-biciklističkom stazom Gardinovca uz posjet ribnajku „Šaran“. Nakon šetnje i okrijepe sokovima provedene su sportsko rekreativne igre: bacanje kolutovima, pikado, rušenje ciljeva, viseća kuglana, bacanje potkove, badminton i odbojka na pijesku. Najuspješnijima su podijeljene krijesnice u odrasloj kategoriji, a bidoni u dječjoj kategoriji. Na obilježavanju ove manifestacije odazvalo se 110 sudionika.

Osim rekreacije sudionici su mogli uživati u pečenom krumpiru i sokovima.

Zahvaljujemo Osnovnoj školi Belica-Područnoj školi Gardinovec i Dječjem vtiću Belica-Područnom odjelu Dječjeg vrtića Gardinovec na velikom odazivu djece i roditelja, koji već četvrtu godinu podržavaju ovu manifestaciju i s velikim veseljem učestvuju u aktivnostima. Svojim sudjelovanjem podižu svjesnost o važnosti kretanja i zdravog stila života.

Zahvaljujemo i Općini Belica koja se uključila u ove aktivosti prigodnim krijesnicama za djecu i time doprinjela njihovoj većoj sigurnosti u prometu.

Predsjednica Udruge građana „Gardruža“Gardinovec

Marija Prekupec, dipl.med.techn

« od 3 »

 

 

Promjena veličine fonta
Kontrast