Održan je 16. Festival krumpira

U subotu, 27. kolovoza 2016. godine s početkom u 16:00 sati, ispred Društvenog doma Belica održan je 16. Festival krumpira.

Beličku himnu  “Kalamper, Kalamper” kao i prošle godine, otpjevala je Patricija Juračić uz pratnju tamburaša KUD Belica.

Prisutnima su se obratili predsjednik Udruge međimurskih proizvođača merkantilnog krumpira Damir Mesarić, općinski načelnik Zvonimir Taradi, župan Međimurske županije Matija Posavec, zastupnik u prošlom sazivu Sabora Radimir Čačić te ministar poduzetništva i obrta u tehničkoj Vladi Republike Hrvatske Darko Horvat.

Od strane Udruge međimurskih proizvođača merkantilnog krumpira uručene su pohvalnice i zahvalnice koje su primili Zlatko Premuš, Jagoda Sršan, Stjepan Koroš, Kristijan Mihalic, Marija Sklepić, Limena glazba Belica i tamburaši KUD-a Belica.

Povelju počasnog člana Udruge primili su prethodni predsjednici Udruga međimurskih proizvođača merkantilnog krumpira Franjo Dodlek, Dragutin Taradi i Alojz Kozjak.

Po prvi put je održano i natjecanje u pripremi jela od krumpira pod nazivom “Čiji je najfineši?”. U natjecanju su sudjelovale četiri grupe natjecatelja. Stručna komisija od tri člana; Marija Križaić, Marijan Belčić i Dejan Vibović pobjednikom je proglasila grupu “Naj žene” koju su predstavljale Renata Horvat i Mihaela Janušić. Nagradu – kotlić, za pobjedničku ekipu osigurala je Općina Belica.

DSCN2888 – kopija

Kao i na svim prethodno održanim Festivalima, posjetitelji su imali prilike besplatno degustirati maštovita jela od krumpira i gulaš. Druženje se nastavilo u Dvorani Društvenog doma Belica.

 

« od 2 »


Promjena veličine fonta
Kontrast