Održat će se MOVE Week – Tjedan promicanja tjelesne aktivnosti

MOVE Week#moveweek, #NowWeMOVE, #findyourmove

Već šestu godinu za redom u Međimurju će se obilježiti MOVE Week – Tjedan promicanja tjelesne aktivnosti (29. svibnja – 4. lipnja 2017. godine), u sklopu kojeg će se organizirati brojne aktivnosti.

 

move week

 

20170615_190219

MOVE WEEK – NAJAVA AKTIVNOSTI (Na području Općine Belica; Udruga građana Gardruža Gardinovec, Osnovna škola Belica – Područna škola Gardinovec, Osnovna škola Belica)

U Europi i svijetu stavlja se sve veći fokus na pandemijski rast tjelesne neaktivnosti, naročito u urbanim sredinama, gdje sedentarni način života postaje svakodnevica. Stoga je 2012. godine Međunarodna organizacija za sport i kulturu (International Sport and Culture Association – ISCA) pokrenula kampanju „Krećimo se sada“ (NowWeMOVE) s vizijom postizanja novih 100 milijuna tjelesno aktivnih građana Europe do 2020. godine.

Sastavni dio te kampanje je MOVE Week – tjedan promicanja tjelesne aktivnosti, tijekom kojeg se u brojnim zemljama Europe organiziraju različiti događaji kojima se osobe svih životnih dobi motiviraju na uključivanje u sportsko-rekreativne aktivnosti kao što su vježbanje u klubovima, radionicama, natjecanja, biciklijade, humanitarne akcije, veliki sportski događaji i sl.

Tijekom pet godina, u sklopu MOVE Weeka je u 30-tak zemalja Europe i u nekoliko zemalja Latinske Amerike, bilo organizirano 14.000 različitih događaja uz 3,4 milijuna sudionika.

Aktivnosti Udruge građana Gardruža Gardinovec:

1. “Sportom čuvajmo zdravlje”
“Sportom čuvajmo zdravlje” – sportsko-rekreativne igre u školi, odbojka, badminton, gumi-gumi, školica, bacanje loptice, viseća kuglana, bacanje potkove (niži razredi 1.-4.razreda)– 25.05.2017. godine (Dan sporta) – 110 sudionika

2. „Pokreni se za bolje zdravlje“
25.05.2017. Manifestacija u Belici – Osnovna škola Belica „Pokreni se za bolje zdravlje“ – šetnja prirodom (viši razredi od 5.-8. razreda), nordijsko hodanje – 120 sudionika

3. „Nordijskim hodanjem učimo zdravo živjeti“
Edukacija nordijskog hodanja u grupama, za zainteresirane građane svakodnevno 7 dana u tjednu u vremenu od 17:00 do 19:00 sati. Organizirat će se dvije grupe dnevno u koju će se uključiti umirovljenici i školska djeca. Aktivnost će se odvijati kontinuirano od 29.05.-04.06.2017.

4. Festival nordijskog hodanja u Prelogu 04.06.2017. godine
Sudjelovanje članova Udruge građana Gardruža na festivalu nordijskog hodanja u Prelogu.

 

Predsjednica Udruge građana Gardruža Gardinovec

Marija Prekupec, dipl.med.techn.

Promjena veličine fonta
Kontrast