OPĆINA BELICA PRIJATELJ DJECE

Stvaramo uvjete u kojima bi roditelji željeli odgajati djecu u našoj Općini.

15. prosinca 2021. Općina Belica je službeno dobila status „Općina – prijatelj djece“ koji je dodijeljen od Središnjeg koordinacijskog odbora akcije „Gradovi i općine – prijatelji djece“, kojeg čine predstavnici Saveza društava Naša djeca Hrvatske, Hrvatsko društvo za preventivnu i socijalnu pedijatriju, Ureda UNICEF-a, Udruge Gradova, Udruge Općina i koordinatora iz gradova i općina.

Ulažući mnogo rada, truda i brige oko djece Općina Belica je zaslužno stekla status “Općina Belica – prijatelj djece”. Općina sufinancira boravak djece u predškolskim ustanovama, produženi boravak djece u školi od 1. do 4. razreda kao i prijevoz učenika koji putuju u škole izvan županije. Već godinama se kupuju bilježnice/likovne mape učenicima Osnovne škole Belica, a srednjoškolcima s područja Općine daje se novčana pomoć za kupnju knjiga. Stipendiraju se svi redovni studenti koji imaju prebivalište na području Općine. Brine se za uređenje parkova i dječjih igrališta.

Titula Općina – prijatelj djece, svečano je uručena u srijedu, 15. prosinca 2021., a uručenju nagrade u Zagrebu nazočile su  Marija Prekupec i Jasna Hranilović Miškec. 

Promjena veličine fonta
Kontrast