POMOĆ I PODRŠKA ZA 10-ak STARIJIH I NEMOĆNIH OSOBA NA PODRUČJU BELICE

Centar za pomoć u kući Međimurske županije u suradnji s Ministarstvom rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike te Hrvatskim zavodom za zapošljavanje provodi aktivnosti pomoći i podrške za starije i nemoćne osobe na području Općine Belica temeljem sklopljenog Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „Evo me 3!“ , kodni broj UP.02.1.1.16.0028.

Projekt se provodi u partnerstvu s Centrom za socijalnu skrb Čakovec, Općinom Donja Dubrava, Sveta Marija, Donji Vidovec, Kotoriba, Goričan, Pribislavec te Općinom Belica.

Trajanje projekta je 8 mjeseci (1.1.-1.9.2023.) dok se usluge pomoći i podrške za krajnje korisnike pružaju od 1. veljače do 31. srpnja ove godine.

U okviru projekta na području Općine Belica zaposlena je gerontodomaćica Dalija Tomašić koja pruža usluge pomoći i podrške 10-ak krajnjih korisnika. Isti, njih 10-ak svaki mjesec primaju i paket kućansko higijenskih potrepština koji su financirani u sklopu projekta Evo me 3! koji sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Ovo je rezultat dobre dugogodišnje suradnje Centra za pomoć u kući Međimurske županije i  Općine Belica, kao i zajedničkog prepoznavanja važnosti brige o starijim i nemoćnim osobama na području Općine.

Ovaj projekt nosi dvostruku vrijednost jer se uz zapošljavanje žena iz ranjive i teže zapošljive skupine ujedno potiče i socijalna uključenost te povećanje kvalitete života starih i nemoćnih osoba kroz aktivnosti projekta.

Projekt Evo me 3! sufinanciran je sredstvima Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. i pozivnog natječaja Zaželi – program zapošljavanja žena – faza III, UP.02.1.1.16.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 59.088,19 eura bespovratnih sredstava osiguranih iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (15%) te iz Europskog socijalnog fonda (85%).

Kontakt informacije:

Centar za pomoć u kući Međimurske županije

Dr. Ivana Novaka 38, 40 000 Čakovec

Voditeljica projekta: Frana Lana Kanoti, ravnateljica

Info telefon: 099 209 2613

E-mail: info@pomocukuci-mz.eu

Sadržaj objavljenog članka isključiva je odgovornost Centra za pomoć u kući Međimurske županije.

Promjena veličine fonta
Kontrast