Tjedan promicanja tjelesne aktivnosti (od 21. – 27. rujna 2015. godine)

UDRUGA GRAĐANA GARDRUŽA GARDINOVEC

#MOVEWeek #FlashMOVE

move week 2015

Tjedan promicanja tjelesne aktivnosti, otprije poznatiji kao MOVE Week, je najveći paneuropski društveni događaj tjelesne aktivnosti i sporta koji se održava od 07. do 30. rujna 2015. godine te se očekuje najmanje milijun sudionika u 35 zemalja. U Hrvatskoj najveći broj aktivnosti će se održati od 21.-27. rujna. Ovaj inicijativa je pokrenuta od Međunarodne organizacije za sport i kulturu (ISCA) te nudi besplatno uključivanje građana u organizirane aktivnosti poput hodanja, trčanja, vožnje biciklima, plesanja i druge aktivnosti, bez obzira na dob i spol. Moto Tjedna promicanja tjelesne aktivnosti (MOVE Week) je Ujedinjeni u kretanju, a simbolizira pripadnost i zajedništvo. Po uzoru na moto Europske unije (Ujedinjeni u različitosti) daje svima priliku da se u njoj prepoznaju: od najmlađih do najstarijih, ne ostavljajući nikoga na margini. Potiče na proaktivnost, kretanje i zdrav život. Dakle, sve što ovaj događaj predstavlja.

Tjedan promicanja tjelesne aktivnosti 2015. godine u Hrvatskoj se obilježava pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, Ministarstva zdravlja Republike Hrvatske, Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske, Grada Zagreba, Međimurske i Karlovačke županije te Grada Čakovca, Preloga i Murskog Središća.

21.-27.09.2015. godine, Udruga građana Gardruža, Gardinovec

Aktivnosti:

13.09.2015. FLASH mob. na Trgu Republike– 10 sudionika

19.09.2015. Centralna manifestacija u Gardinovcu „Pokreni se za bolje zdravlje“ (šetnja prirodom, nordijsko hodanje, sportsko-rekreativne igre, odbojka, badminton, gumi-gumi, školica..)- 130 sudionika

26.09.2015. FLASH mob. na Trgu Republike (repriza), sudjelovanje u aktivnostima koje organizira Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije pod nazivom „Vratimo sport i igru na ulice i parkove“- sudionici 10

27.09.2015. Festival nordijskog hodanja u Prelogu– sudionika 15

21.-27.09. Grupa hordijskih hodača kontinuirano svaki dan u tjednu (edukacija I hodanje) 7dana x15 sudionika=105 sudinika

Kontakt osoba: Marija Prekupec, predsjednica: tel. 0992299566

 

FlashMOVE će se u Međimurskoj županiji održati na tri lokacije – u Čakovcu u Perivoju Zrinskih – „jezero“ Starog grada Zrinskih u 10,00h, u Prelogu ispred Crkve Sv. Jakoba u 11,30h te u Murskom Središću na šetnici uz rijeku Muru u 11h.

U Međimurskoj županiji će 13. rujna više od 400 sudionika, uglavnom djece i mladih, plesati na obradu Beethovenove „Ode radosti“ u sklopu paneuropskog flash moba – FlashMOVE. Cilj je proslava radosti koju pruža kretanje te najava najvećeg društvenog događaja u Europi – Tjedna promicanja tjelesne aktivnosti (MOVE Week).

U Europi će oko 35 zemalja otplesati FlashMOVE na istu koreografiju i pozvati građane da se uključe. Koreografija je prilagođena svim sudionicima bez obzira na njihovu dob i tjelesne sposobnosti. Koraci su osmišljeni kako bi se lagano mogao uključiti veliki broj ljudi i omogućiti im da se izraze kroz ples.
Organizatori plesa u Međimurju su Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije, Gradovi Čakovec, Prelog i Mursko Središće te  Turističke zajednice Grada Preloga i Grada Mursko Središće. U plesnoj koreografiji sudjeluju Plesna skupina Vivona iz Čakovca, Srednja škola Čakovec, Udruga građana Gardruža iz Gardinovca, OŠ Belica – Područna škola Gardinovec, Društvo naša djeca Prelog (Dječji forum Sanjari Prelog i Dječji forum Draškovec), Udruga studenata Grada Preloga, Plesna grupa Udruge umirovljenika Grada Preloga, Orjentalne plesačice Talisman i Mažoretkinje Mursko Središće.

kontakt osobe; za Čakovec – prim. Marina Payerl-Pal – 098 242 982; za Prelog – Renata Kutnjak Kiš – 098 206 464; za Mursko Središće – Dolores Vrtarić – 098 9567855

 

Predsjednica Udruge građana Gardruža

                                                                                         Marija Prekupec, dipl med.techn.

Promjena veličine fonta
Kontrast