Udruga Gardruža obilježila je Europski tjedan kretanja

Udruga građana Gardruža Gardinovec već se drugu godinu uključila u obilježavanje Europskog tjedna kretanja 12.10.2013 aktivnošću: “Živimo aktivno I zdravo u lokalnoj zajednici”.

MOVE Week 2013 je središnji događaj NowWeMove kampanje koju provodi Međunarodno udruženje Sport i kultura (ISCA-International Sport and Culture Association) za koju je dobilo  potporu Europske Unije (u sklopu programa “Special Annual Events”), Europske biciklističke federacije (European Cyclists’ Federation) i medijske kuće Eurosport.

MOVE Week je najveći projekt promocije zdravog stila života. Ove se godine održavao u razdoblju od 7-13.10.2013, u više od 30 različitih zemalja, pa smo ponosni da je i naša Udruga građana „Gardruža“ jedan od partnera koji je promovirao tjelesnu aktivnost kao važan faktor u podizanju kvalitete života.

Cilj kampanje je postići 100 milijuna više europljana aktivnih u sportu i tjelesnoj aktivnosti do 2020. godine“.

Udruga građana „Gardruža“ u Parku kod Društvenog doma Gardinovec provela je niz sportsko rekreativnih aktivnosti. Prije rekreacijske šetnje provedena je edukacija Nordijskog hodanja i zagrijavanje aerobikom. Šetnja se odvijala prirodnim krajolicima Gardinovca uz potok Trnavu i ribnajka „Šaran“. Nakon šetnje i okrijepe sokovima provedene su sportsko rekreativne igre: bacanje kolutovima, pikado, rušenje ciljeva, viseća kuglana, bacanje potkove, badminton i odbojka na pijesku. Najuspješnijima su podijeljene zahvalnice.

Osim rekreacije sudionici su mogli uživati u toplim langošima i pečenim kestenima.

Zahvaljujemo Osnovnoj školi Belica-Područnoj školi Gardinovec i Dječjem vtiću Belica-Područnom odjelu Dječjeg vrtića Gardinovec na velikom odazivu djece i roditelja, koji već drugu godinu podržavaju ovu manifestaciju i s velikim veseljem učestvuju u aktivnostima. Svojim sudjelovanjem podižu svjesnost o važnosti kretanja i zdravog stila života.

Glavni koordinator aktivnosti u Međimurskoj županiji bio je Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije koji je motivirao brojne partnere na suradnju i organizaciju aktivnosti u svojoj lokalnojzajednici. Osim Udruge građana „Gardruža“ Gardinovec uključili su se i drugi partneri : Županijska liga protiv raka Čakovec sa svojim klubovima,  Udruga za promicanje kvalitete života Turen iz Podturna, Fitness klub „ATOM ANT“ Podturen, Atletski klub „Međimurje“ Čakovec, Međimurski savez sportske rekreacije sport za sve, Dječji vrtić „Potočnica“ Mala Subotica, Osnovna škola Tomaša Goričanca Mala Subotica, Udruga Sportske rekreacije „Sport za sve“  Mala Subotica, Centar za odgoj i obrazovanje Čakovec, Dječji vrtić „Vrapčić“ Šenkovec, Dječji vrtić „Fijolica“ Prelog, Grad Mursko Središće, Turistička zajednica Grada Mursko Središće, USR „Sport za sve“ Mursko Središće, Dječji vrtić „Dječja mašta“ Čakovec, Srednja škola Čakovec –učenici zdravstvenog usmjerenja med.sestra/tehničar, Dom za starije i nemoćne Čakovec koji su obilježili Tjedan kretanja od 07.-13.10.2013. godine te organizirali više od 30 različitih  aktivnosti .

Na nivou Republike Hrvatske, ove se godine u obilježavanje Tjedna kretanja uključila i DRITE-Udruga studenata kineziologije u znanstveno-stručnom radu  te Zagrebački savez sportske rekreacije „Sport za sve“.

Predsjednica Udruge građana „Gardruža“Gardinovec

Marija Prekupec, dipl.med.techn

Promjena veličine fonta
Kontrast