Priznanje za uspješnu organizaciju i provedbu sportsko-rekreacijskih natjecanja i aktivnosti „Sport za sve“ na lokalnoj razini u 2018. godini i obilježavanje Svjetskog dana sporta – Udruzi građana Gardruža Gardinovec

Danas postoje neoborivi dokazi da cjeloživotna, svakodnevna tjelesna aktivnost unapređuje i štiti fizičko, psihičko i socijalno zdravlje kako pojedinaca, tako i cijele zajednice, neophodna je za normalan rast i razvoj djece i mladih, povećava funkcionalnu sposobnost starijih osoba i radnu produktivnost aktivnog stanovništva te smanjuje stope bolovanja i potrošnju u zdravstvu.

Stoga je Međunarodna organizacija za sport i kulturu (International Sport and Culture Association -ISCA) 2012. godine pokrenula NowWeMOVE kampanju („Krećimo se sada“) s vizijom postizanja novih 100 milijuna tjelesno aktivnih građana Europe do 2020. godine.

Ove godine se MOVE Week obilježavao od 28. svibnja – 3. lipnja 2018. godine, a uz ISCA-u, glavni organizator za Europu je još Europska biciklistička federacija (European Cyclists’ Federation).

Udruga građana Gardruža Gardinovec se od samog početka  uključila u kampanju u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo međimurske županije i brojnim partnerima na nivou Međimurske županije sa ciljem da u svojoj lokalnoj sredini poboljša aktivnost svojih mještana i time doprinese očuvanju zdravlja i boljoj kvaliteti života zajednice. Tako je i ove godine organizirala sportsko-rekreativne igre za djecu školske i predškolske djece u kojima su podjednako uživala djeca i njihovi roditelji pod nazivom-“Redovitom tjelesnom aktivnošću čuvajmo zdravlje“-sportsko-rekreativne igre u Osnovnoj školi Belica-Područna škola Gardinovec- gumi-gumi, školica, bacanje loptice, viseća kuglana, bacanje potkove, nošenje loptica, potezanje užeta.. (niži razredi 01.-04.razreda,)  te “Igrom do zdravlja” sportsko-rekreativne igre u vrtiću (Dječji vrtić Belica-Područni odjel Gardinovec) gumi-gumi, školica, bacanje loptice, viseća kuglana, bacanje potkove,..  Za odraslu populaciju napravljena je edukacija nordijskog hodanja –„Nordijskim hodanjem učimo zdravo živjeti“. Tim aktivnostima obilježili smo i Svjetski dan sporta.

 Hrvatski savez sportske rekreacije „Sport za sve“ i Hrvatski olimpijski odbor prepoznao je dugodišnji trud Udruge građana Gardruža Gardinovec te je Udruzi uručio Priznanje za uspješnu organizaciju i provedbu sportsko-rekreacijskih natjecanja i aktivnosti „Sport za sve“ na lokalnoj razini u 2018. godini i obilježavanje Svjetskog dana sporta.

 

  Predsjednica Udruge građana Gardruža

                                                                     Marija Prekupec, dipl.med.techn

Vezani članak:

https://www.belica.hr/wp/obiljezavanje-dana-sporta-udruga-gradana-gardruza-gardinovec/

Promjena veličine fonta
Kontrast